oeps, je kan niet chatten?

oeps, je kan niet chatten?

Waarschijnlijk staat je browser chatten met ons niet toe. Probeer het met een standaard browser, of schakel over naar een pc. Je kan ons ook steeds bereiken via Facebook of Instagram, of per telefoon.

VENSTER SLUITEN

laten we samen het taboe rond mentaal welzijn doorbreken

Young FENIX staat voor een inclusieve en divers-sensitieve samenleving waar mentaal welzijn van jongeren een centrale plaats inneemt. We willen het stigma rond mentale (on)gezondheid doorbreken. Van het pleintje tot het klaslokaal tot de woonkamer. Overal zou een jongere zonder schaamte of angst moeten kunnen vertellen over hoe hij/zij/die zich voelt. Door het onbespreekbare te normaliseren, zetten we in op preventie van allerlei welzijnsproblematieken.


VRijwilliger worden? Klik hier!

VRijwilliger worden? Klik hier!

MEet the community!

Ons multidisciplinair team van beroepskrachten en vrijwilligers staat garant voor een kwaliteitsvolle ondersteuning. Daarnaast weerspiegelt ons team de superdiverse samenleving van vandaag, zodat alle jongeren (12 - 25j) zich herkennen in onze coaches.

Praten helpt: Bij Young FENIX kan elke jongere terecht!

Wat hebben we allemaal in de aanbieding? Bij Young FENIX kan je terecht voor volgende zaken:

  • lowkey, gratis en anonieme coachingstrajecten met een sterke outreachende werking (telefoon- en chatpermanentie incluis)
  • een divers-sensitief vormingsaanbod voor (welzijns)professionals en jongeren
  • de Young FENIX Podcast waar jongeren met elkaar in gesprek gaan over thema's die hen bezighouden.

Nieuwsgierig naar meer? Neem contact met ons op.

Beluister onze nieuwste podcast

Met de gebeurtenissen in Afghanistan brengen we de Young FENIX episode ‘Fatima’s Vlucht’ terug onder jullie aandacht. Fatima is 13 jaar en ontvluchte op 8-jarige leeftijd Afghanistan. Met enorme kracht neemt ze ons mee in een intens verhaal van obstakels en veerkracht, een verhaal om mensen dichterbij elkaar te brengen. "We zijn meer dan stempels. Allemaal zijn we mensen." We trekken ons op aan aan haar verhaal, aan haar pleidooi voor menselijkheid. Onze gedachten zijn bij de mensen in Afghanistan én hun naasten over de hele wereld.

Woop Woop

Woop Woop

Woop Woop

Woop Woop

Young FENIX op wandel met Hare Majesteit de Koningin.

Ter gelegenheid van Hare Majesteit de Koningin haar 50ste verjaardag kregen we dankzij de warmte en inzet van onze oprichter Khalid El Hatri de kans om de Koningin te ontmoeten. In het kader van haar initiatief ‘Samen in beweging voor het mentale welzijn’ wandelden we samen met Hare Majesteit en partner organisatie To Walk Again, 8 km doorheen de gemeente Westerlo in Provincie Antwerpen.

Meer nieuws

meer nieuws