oeps, je kan niet chatten?

oeps, je kan niet chatten?

Waarschijnlijk staat je browser chatten met ons niet toe. Probeer het met een standaard browser, of schakel over naar een pc. Je kan ons ook steeds bereiken via Facebook of Instagram, of per telefoon.

VENSTER SLUITEN

Projecten waar onze jongeren écht wat aan hebben

Hier verschijnen de projecten waar wij bij Young FENIX trots op zijn. Projecten waarmee wij dagelijks het verschil willen – en kunnen – maken in het leven van de jongeren.

Wil je op de hoogte blijven van de volgende projecten van Young FENIX? Abonneer je dan zeker op onze nieuwsbrief onderaan onze website.

VRijwilliger worden? Klik hier!

VRijwilliger worden? Klik hier!

Open-Hart-Cirkels

Een open-hart-cirkel is een bijeenkomst van mensen die geraakt zijn door een intens psychisch lijden van een naaste jongere of jongvolwassene. Onder begeleiding van het betrokken gezin en facilitators komen mensen samen om vanuit hun hart over hun beleving, emoties en verlangens te spreken en naar elkaar te luisteren. Door in liefde in dialoog te gaan en samen een band te scheppen, groeit de kans om de kracht van kwetsbaarheid te ervaren. De situatie wordt anders bekeken en nieuwe perspectieven kunnen onderzocht worden.

Lees verder

meer nieuws

Straattherapeut

Met het project Straattherapeut zetten we in op jongeren wiens welzijnsnoden onder de radar dreigen te verdwijnen. Jongeren komen vele drempels tegen in hun zoektocht naar de juiste hulp. Ze kennen het aanbod niet of de afstand tot datzelfde aanbod is te groot. Soms is de figuurlijke afstand tussen leefwereld van jongere en hulpverlener dan weer een spelbreker. Met het project Straattherapeut spelen we in op deze drempels, door de eigenheid en leefwereld van jongeren als uitgangspunt te nemen.

Lees verder

meer nieuws

Werk zkt.Jongeren

Young FENIX, VDAB, Scum Studios, Skill Builders en het CAW zijn een partnerschap aangegaan om de jeugdwerkloosheid in Antwerpen aan te pakken. De arbeidsmarkt blijkt voor een grote groep jongeren ontoegankelijk. Ze vinden de weg niet of slagen er niet in om succesvol aan het werk te gaan.

Lees verder

meer nieuws